Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Gymnasial vuxenutbildning

Du som helt eller delvis saknar betyg från gymnasieskolan kan läsa gymnasial vuxenutbildning. Vill du läsa in gymnasiekurser inför yrkesutbildning, högskolestudier eller arbete har du möjlighet att göra det på Komvux Helsingborg.  

Du kan antingen studera i grupp över en hel termin eller med ett mera individuellt upplägg. Om du studerar med ett individuellt upplägg gör du en studieplanering tillsammans med din lärare.

Studieformer

Vi erbjuder studieformerna Standard, Flex och Express. Du läser enligt ett schema med fasta rutiner och kan kombinera ett antal av våra kurser. Du kan välja att läsa på deltid eller heltid. Heltidsstudier kräver 20 poäng/vecka vilket motsvarar 400 poäng på 20 veckor.

Standard

Du studerar i grupp, en till tre lektioner per vecka. Kurserna som är på 50 poäng läser du på 10 veckor. De kurser som är på 100 poäng läser du på 20 veckor.

Kursstart: 8 januari och 19 mars (för vissa kurser).

Flex

Du studerar i grupp, en till tre lektioner per vecka. Kursen är uppdelad i fyra delmoment. Kursstart var femte vecka och du läser kursen i 20 veckor.

Kursstart: 8 januari, 12 februari och 19 mars.

Express

Du intensivläser en 100-poängskurs på 10 veckor. Express-kurserna är för dig som är beredd att satsa på studierna. Du studerar i grupp, fyra lektioner under dagtid per vecka. Tempot är högt i Express-kurserna och därför rekommenderar vi dig att kombinera din Express-kurs med en orienteringskurs i ditt ämne. Vi erbjuder följande Express-kurser under hösten 2017:

 • Svenska som andraspråk 2.
  Kursstart: 8 januari
 • Svenska som andraspråk 3.
  Kursstart: 19 mars
 • Engelska 5.
  Kursstart: 8 januari
 • Engelska 6.
  Kursstart: 19 mars
 • Matematik 1a, 1b, eller 1c.
  Kursstart: 8 januari
 • Matematik 2a, 2b eller 2c.
  Kursstart: 19 mars

Förkunskapskrav

Genomgången grundskola eller motsvarande kunskaper.

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag är 7 dagar före kursstart.

Ansökan

Gör din ansökan på webben.

Kurslitteratur

Kurslitteraturlista, gymnasiet hösten 2017 (pdf 93 kB).