Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Sfi

På Komvux Helsingborg kan du läsa utbildning i svenska för invandrare (sfi), studieväg 2 och 3. Vi har både gruppundervisning, flexundervisning och distansundervisning så att du kan kombinera sfi med arbete, praktik eller andra studier.

Vi använder lärplattformen Itslearning, och våra lärare har både riktiga lektioner och ger individuellt stöd. Tillsammans gör vi en planering som passar just dig.

För dig som arbetar, praktiserar eller studerar något mer än sfi har vi Öppen klass. Till Öppen klass kommer du när det passar dig och får undervisning av en lärare. När du inte kan komma till skolan studerar du via lärplattformen Itslearning. I Öppen klass väljer du studietakt själv, så du som vill studera intensivt kan göra det.

Är du datorvan kan du läsa sfi på distans. Då bestämmer du helt själv både studietakt och tid. Du studerar via lärplattformen Itslearning och kommunicerar med din lärare via Skype, mejl och fysiska träffar.

För dig som är föräldraledig har vi svenskundervisning på familjecentraler i olika delar av Helsingborg.

De här kurserna kan du studera

Sfi, studieväg 2

  • kurs B – nybörjarkurs
  • kurs C – fortsättningskurs

Sfi, studieväg 3

  • kurs C – nybörjarkurs
  • kurs D – fortsättningskurs

Kursstarter och tider

Vi har kontinuerlig antagning varannan vecka. Du kan studera sfi på förmiddagar klockan 08:30-11.45 eller på eftermiddagar klockan 12:30-16:00 måndag, tisdag, torsdag, fredag och 12:00-14:00 onsdag. Vi har också undervisning på måndagskvällar klockan 17:00-20:00.

Ansökan

Du anmäler dig till sfi på sfi-mottagningen på Vuxenutbildning Helsingborg.

Svenska för föräldralediga

Är du föräldraledig och vill studera svenska kan du göra det på sex platser i Helsingborg, nämligen centrum, Adolfsberg, Husensjö, Högaborg, Drottninghög och Planteringen.

Kontaktperson för svenska för föräldralediga är Ninna Pålsson, ninna.palsson@helsingborg.se