Grundläggande programmering

Vill du arbeta inom IT- branschen och behöver utbildning och arbetslivskontakter? Då kan grundläggande programmering ge dig en bra grund för en framtid inom branschen.

Programmering är ett av framtidens yrken. Som Front End-utvecklare är du med och bestämmer hur den framtiden ska se ut visuellt. Under utbildningen får du kunskaper om de programmeringsspråk och ramverk som används för att bygga hemsidor och applikationer. Du får metoder för att strukturera och kunskaper hur man designar arbetet. Under utbildningen kommer du att arbeta med olika företagsknutna projekt på företag inom IT-branschen.

Utbildningen berättigar till CSN och bedrivs som heltidsstudier (100% studietakt).

Mål

Du får grundläggande kunskaper i programmering och förstår hur appar och webbsidor är uppbyggda. Du kommer även att lära dig grundläggande bearbetning av rådata med hjälp av API och öppen data. Det här är utbildningen som ger dig en bra grund för en framtid inom IT-branschen!

Efter denna utbildning får du den programmeringsbehörighet du behöver för att kunna läsa vidare på Yrkeshögskola, högskola eller universitet förutsatt att du har uppfyllt kraven för en gymnasieexamen.

Förkunskapskrav

Det viktigaste är att du har ett brinnande intresse för programmering, utveckling och stor datorvana. Du behöver vara klar med Sfi C och du ska ha klarat grundläggande matematik eller motsvarande.

Kurstid

17 augusti 2020 till 23 december

Längd

19 veckor

Sista ansökningsdag

19 juli 2020

Informationsmöte

För att vara med i antagningsprocessen krävs att du deltar på ett obligatoriskt informationsmöte tisdagen den 21 juli 2020 klockan 10:00. Informationsmötet kommer att ske digitalt i form av ett videomöte. Du kommer att få en länk till mötet via din e-post under måndagen den 20 juli.

Studieform

Utbildningen är på heltid och bedrivs i grupp på Komvux Helsingborg. Du kommer att ha undervisning varje dag, antingen förmiddagar eller eftermiddagar. Under utbildningen får du möjligheten att få låna en dator. Övrig litteratur kan du få bekosta på egen hand.

Kurser

  • Programmering 1, 100 p
  • Programmering 2, 100 p
  • Webbutveckling 1, 100 p
  • Entreprenörskap, 100 p
  • Kommunikation, 100 p
  • Totalt, 500 p

Ansökan

Du ansöker via webbansökan (länk).